Beroepsgoederenvervoer SOOB

In de sector Transport & Logistiek is de vraag naar goed geschoolde medewerkers altijd actueel. Het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, zodat zij goed inzetbaar blijven. SOOB stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige- en toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Daarom verstrekt SOOB ook in 2013 weer subsidies voor een groot aantal opleidingen. VTL verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.Subsidie voor branchekwalificerende opleidingen 
Werkgevers die medewerkers willen opleiden voor een branchekwalificerend certificaat of diploma, kunnen bij SOOB Subsidiepunt terecht. De keuze uit opleidingen is breed en varieert van opleidingen voor chauffeurs en logistiek personeel tot opleidingen voor het middenkader. Ook voor medewerkers in de sectoren verticaal transport en verhuizen is er een uitgebreide keuze in opleidingen met subsidie.

Subsidie voor de verplichte nascholing van uw medewerkers
Met subsidie voor themagerichte scholing worden voor de sector belangrijke ontwikkelingen gestimuleerd. Elke beroepschauffeur dient in vijf jaar tijd te voldoen aan de eis van 35 uur nascholing waarvan, tenminste één praktijkdag. SOOB stelt in 2013 € 100,- subsidie per chauffeur beschikbaar in het kader van één praktijkdag van de verplichte nascholing.

Subsidie voor Rijopleidingen
Bedrijven die medewerkers willen opleiden tot chauffeur kunnen via SOOB subsidie voor de Rijopleidingen aanvragen. Daarbij gaat het om de onderdelen Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 (RV1, V2C en V3C) en de Rijopleiding C en Rijopleiding E bij C. Werkgevers kunnen 35% subsidie voor de kosten van de Rijopleidingen ontvangen, tot een maximum duur en uurtarief.Agere kan u adviseren en ontzorgen om de subsidie aanvragen te verwerken.

CONTACT
  Agere boek
 

Subsidie SOOB

Klik op onderstaande button voor meer informatie over SOOB in pdf-formaat.

Download het bestand

Contact

(0546) 80 97 77
info@agere.nl

De route naar vakmanschap.

Powered by Verkeerscollege Twente ROC van twente