Colland Agrarische Sector

Scholing van werknemers is van belang voor zowel de ontwikkeling van de werknemer als die van het bedrijf. Colland Arbeidsmarkt stimuleert daarom het vergoten van de vakkennis en vaardigheden van werknemers in de agrarische en groene sector. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling van uw bedrijf. Bij het fonds Colland Arbeidsmarkt kunt u een subsidie aanvragen voor de cursuskosten van uw werknemers. Ook werknemers kunnen een subsidie aanvragen.

Voor wie?
Om voor een subsidie in aanmerking te komen gelden, voor u als werkgever, onderstaande voorwaarden: U betaalt voor de werknemer premie aan het fonds Colland Arbeidsmarkt en U hanteert één van de volgende cao’s: Bloembollengroothandel, Bos en Natuur, Dierhouderij, Glastuinbouw, Groenvoederdrogerijen, Hoveniersbedrijf, Open Teelten, Paddenstoelen.

Inhoud van de regeling
Het enorme aanbod aan cursussen is aanleiding geweest om deze in te delen in herkenbare cursusgroepen, gebaseerd op de inhoud van de cursus. U bepaalt zelf als werkgever - in overleg met uw werknemer - voor welke cursus of training wordt gekozen en bij welke instelling deze wordt gevolgd. Per sector verschillen de vergoedingen. Per cursusgroep wordt de hoogte van de vergoeding vastgesteld, dit is een percentage van de cursuskosten. Ook geldt er een jaarlijks vastgesteld maximumbedrag per werknemer. De verschillende cursusgroepen kennen dus diverse vergoedingspercentages. Er is géén vergoeding voor loon- en verzuimkosten.

Vergoeding
In de factsheets hieronder vindt u de overzichten van de vergoedingspercentages per sector.

CONTACT
  Agere boek
 

Subsidies Colland

Klik op onderstaande button voor meer informatie over Colland subsidies in de Agrarische sector. Het betreft een zip-bestand.

Download het bestand

Contact

(0546) 80 97 77
info@agere.nl

De route naar vakmanschap.

Powered by Verkeerscollege Twente ROC van twente