Eisen taxichauffeur

De wet stelt vanaf 1 oktober 2013 nieuwe eisen aan de werkzaamheden van een taxichauffeur. Op dat moment moet niet alleen elke taxichauffeur een Taxikaart/Taxipas bezitten, maar moet ook elke taxi voorzien zijn van een Boordcomputer Taxi (BCT). Dit apparaat registreert de taxiritten en arbeidstijden digitaal. Logischerwijs zorgt dit voor betere controlemogelijkheden. Als taxiondernemer kunt u tot 1 oktober 2013 subsidie krijgen om de BCT aan te schaffen. Beschikt u over taxi’s die worden ingezet in het contractvervoer (taxi’s die worden ingezet voor speciaal vervoer, bijvoorbeeld van ouderen, zieken, leerlingen en gehandicapten), dan kunt u tot 1 februari 2015 een BCT installeren.

Subsidie op aanvullende eisen taxichauffeur
Wilt u als taxiondernemer een tegemoetkoming krijgen voor de kosten van de aanschaf van de BCT? Hier helpt Agere u graag bij, Als houder van het kenteken mag u subsidie aanvragen voor elke boordcomputer die is goedgekeurd door de RDW. Er is een subsidie van € 600,- beschikbaar per BCT. De subsidieperiode hiervoor loopt tot 1 oktober 2013.

Wij vertrouwen erop dat deze informatie u verder helpt. Ook over andere onderwerpen denkt Agere als kennispartner graag met u mee. Wij ontzorgen u graag met een oplossing op maat. Neem contact met ons op voor uw route naar vakmanschap.

CONTACT

De route naar vakmanschap.

Powered by Verkeerscollege Twente ROC van twente