Groot rijbewijs verlengen

Wilt u voor u medewerker het groot rijbewijs verlengen voordat de geldigheid is verlopen? Dan moet er voorafgaand aan de medische keuring een eigen verklaring worden gekocht, Dit kan bij de opleider of de gemeente. Zodra een medisch adviseur van het CBR bepaalt of u in staat bent om zelfstandig en veilig een motorvoertuig te besturen krijgt u de verklaring van geschiktheid thuisgestuurd. Met deze verklaring kunt u uw rijbewijs aanvragen of vernieuwen bij de gemeente in uw woonplaats.

Eigen verklaring
Op de eigen verklaring staan vragen over aandoeningen die van invloed kunnen zijn op uw rijvermogen. Bijvoorbeeld of u last heeft (gehad) van epileptische aanvallen, duizeligheid of een verhoogde bloeddruk. U kunt deze vragen zelf beantwoorden en het formulier ondertekenen. Het geneeskundig verslag moet door een arbo-arts ingevuld worden, na een medische keuring.

Medische keuring
Tijdens de medische keuring wordt bij uw medewerker onderzocht of de bloeddruk goed is, of de armen en benen goed functioneren, of het gezichtsvermogen voldoende is en of uw medewerker lichamelijk en geestelijk in staat is om veilig een groot voertuig te besturen.

Op grond van de resultaten van de medische keuring bepaalt een medisch adviseur van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) of uw medewerker een Verklaring van geschiktheid krijgt. Hiermee kan hij of zij het groot rijbewijs verlengen.

Als uw chauffeur geen medische keuring wil ondergaan, kan hij of zij tijdelijk afstand doen van het groot rijbewijs. In dat geval worden alleen de lichtere categorieën op het rijbewijs getoond. Zodra uw medewerker weer gebruik wil maken van categorie C kan hij of zij zich alsnog laten keuren en een nieuw rijbewijs aanvragen.

Wij vertrouwen erop dat deze informatie u verder helpt. Ook over andere onderwerpen denkt Agere als kennispartner graag met u mee. Wij ontzorgen u graag met een oplossing op maat. Neem contact met ons op voor uw route naar Vakmanschap.

CONTACT

De route naar vakmanschap.

Powered by Verkeerscollege Twente ROC van twente