Bedrijfsschool Indonesië

Wat was de vraag? 
SEHAT is een autotechnisch bedrijf in Medan, Indonesië. Op dit moment groeit SEHAT zeer snel, mede door een franchiseformule. In de circa 10 vestigingen is er een grote behoefte aan gekwalificeerde medewerkers. De lokale scholen bieden niet voldoende kwaliteit, dus besloot SEHAT om zelf een trainingscenter op te zetten. Zo worden jongeren direct optimaal geschoold en wordt de economie van Sumatra gestimuleerd. Zodra het eerste trainingsprogramma liep, heeft SEHAT geprobeerd om het initiatief verder te ontwikkelen en te verbeteren. Daarbij is de hulp ingeschakeld van PUM Netherlands Senior Experts en Agere.

Wat hebben we gedaan?
Verdeeld over drie periodes zijn experts van Agere naar Indonesië geweest om te helpen bij de opzet en uitbouw van het trainingscenter. Concreet betekende dit:

  • De inrichting en implementatie van een digitale leeromgeving 
  • Het (mede)ontwikkelen van lesmateriaal 
  • Het scholen en trainen van Indonesische instructeurs (teach the teachers) 


Wat is het resultaat?
Inmiddels heeft Agere een (digitaal) opleidingsprogramma ontwikkeld dat er op gericht is jongeren in Indonesië te scholen op het gebied van auto-onderhoud en -reparatie. In het curriculum zijn studiematerialen, documentatiesystemen, laboratoriumfaciliteiten en docententrainingen opgenomen. De digitale leeromgeving is inmiddels in gebruik en de eerste leerlingen volgen de opleiding.

Wat vindt de klant?
Abok Kosim (Directeur Bengkel Sehat, eigenaar Sehat Pro Auto Clinic): "De efficiency en de accuratesse van de monteurs in de verschillende vestigingen is sterk toegenomen. Door de technische verbeteringen in ons trainingscenter en de didactische vaardigheden van onze trainers zijn we nu veel beter in staat zelf mensen op te leiden voor het vak van automonteur. Zonder de vakmensen van Agere was dit niet gelukt."

CONTACT

De route naar vakmanschap.

Powered by Verkeerscollege Twente ROC van twente