Brabant Expres

Wat was de vraag?
Bij bedrijven in het personen- en goederenvervoer moeten de chauffeurs voldoen aan de vakbekwaamheidseisen ook wel de Code 95. Dat geldt ook voor de chauffeurs van Brabant Expres. Maar Brabant Expres wilde ook een professionaliseringsslag maken met de chauffeurs. Na een gesprek met Agere is besloten de chauffeurs in te schrijven voor de mbo-opleiding tot Touringcarchauffeur en die opleiding gezamenlijk zodanig in te richten dat voldaan wordt aan de eisen Code 95, maar ook aan de specifieke wensen en behoeften van Brabant Expres.

Wat hebben we gedaan? 
9 chauffeurs zijn gestart met de mbo-opleiding, waarvan de vakbekwaamheid Code 95 een onderdeel was. Praktische onderdelen waren levensreddend handelen, Het Nieuwe Rijden en omgaan met klanten in lastige situaties.

Wat is het resultaat?
Het resultaat is dat alle chauffeurs het diploma hebben behaald én voldoen aan de vakbekwaamheidseisen Code 95. Het vakmanschap is weer op peil! Met relevante subsidies en een slimme planning zijn de kosten beheersbaar gehouden.

Wat vindt de klant?
Hans Goverde (directeur): “Onze chauffeurs hebben de opleiding conform de afspraken afgerond. Vooraf en tijdens de opleiding is alles naar wens verlopen. De aanloopgesprekken met de accountmanager waren prettig, duidelijk en informatief. Maar zeker tijdens de opleiding zijn de contacten met Agere zeer goed geweest. Vragen die wij hadden over de opleiding of over de planning werden snel en kordaat beantwoord. Het hele traject is soepel verlopen.”

CONTACT

De route naar vakmanschap.

Powered by Verkeerscollege Twente ROC van twente