Brookhuis taxivervoer

Wat was de vraag? 
Brookhuis taxivervoer wil ook in crisistijd nog altijd diensten leveren, die de verwachtingen overtreffen. Daarvoor was het noodzakelijk de chauffeurs een vakgerichte en klantgerichte opleiding te bieden met een juiste mix van theorie en praktijk. Deze gelegenheid gebruikt Brookhuis taxivervoer om haar personeel als echte Brookhuis-chauffeur op te leiden.

Wat hebben we gedaan?
Samen met Brookhuis taxivervoer hebben we een route uitgezet die voor alle chauffeurs leidt tot het mbo-diploma Personenvervoer (Taxichauffeur). De opleiding is verspreid over één jaar en is zo ingericht dat de verletkosten minimaal zijn. Behalve het wettelijk voorgeschreven deel bestaat de opleiding uit praktische onderdelen die Brookhuis taxivervoer belangrijk vond en die aansluiten op de ‘bedrijfscultuur’ van het bedrijf. Bijvoorbeeld levensreddend handelen, doelgroepenvervoer, schadepreventie, Het Nieuwe Rijden en omgaan met klanten in lastige situaties. Door optimaal gebruik te maken van subsidiemogelijkheden zijn de kosten voor het totale traject zo laag mogelijk gehouden.

Wat is het resultaat?
Er is een start gemaakt met 80 taxichauffeurs, die straks in het bezit zijn van het mbo-diploma Personenvervoer (Taxichauffeur). De chauffeurs zijn allround professioneel geschoold en zijn qua presentatie en vakmanschap echte Brookhuischauffeurs.

Wat vindt de klant?
Laura Hollink (HR manager Brookhuis): “De allroundopleiding verhoogt het vakmanschap van onze chauffeurs. Door het maatwerk van Agere hebben wij als Taxi Brookhuis veel invloed op de samenstelling van de opleiding. Dat zorgt ervoor dat onze chauffeurs in de cultuur van Brookhuis zijn opgeleid. En in die cultuur leggen we een direct verband tussen vakmanschap en kwaliteit van onze dienstverlening.”

CONTACT

De route naar vakmanschap.

Powered by Verkeerscollege Twente ROC van twente