Intro

Voor een toekomstig vrachtwagenchauffeur begint de route naar vakmanschap bij Agere. Wij bieden uw medewerkers naast alleen een opleiding voor rijbewijs C ook de mogelijkheid om een mbo-opleiding te volgen, zodat zij meerwaarde kunnen bieden aan uw organisatie. U weet immers als geen ander dat bij het vervoeren van ladingen, inclusief laden en lossen, meer komt kijken dan alleen een vrachtwagenrijbewijs halen. Zoals de beste route bepalen en rekening houden met rij- en rusttijden. Vakmanschap toegespitst op uw bedrijf, daar gaat het ons om. Agere bereidt uw medewerker optimaal voor op een toekomst in de transportsector!

Opleiding

Vrachtwagenchauffeur

U kunt kiezen voor de basisopleiding (rijbewijs C inclusief de vakbekwaamheid Code 95) of voor de deeltijd mbo-opleiding Chauffeur goederenvervoer, niveau 2. Welke variant u ook kiest, we stellen samen met u de inhoud en de planning van de opleiding vast. Zo zorgen we ervoor dat de opleiding optimaal past bij uw bedrijf.

De opleiding kan zowel bij ons als bij u op het bedrijf worden gegeven (bij voldoende deelname). Ook is het mogelijk om uw medewerker(s) in de avond of op zaterdag te laten opleiden. Zo beperken we de verletkosten zo veel mogelijk.

Zodra uw medewerker het rijbewijs C heeft behaald, geven we de mbo-opleiding grotendeels in de praktijk, dus tijdens de uitoefening van het beroep. Voor werkgevers zijn overigens aantrekkelijke subsidiemogelijkheden van toepassing voor deze opleiding. Wij helpen u hier graag mee.

De theorie wordt door onze ervaren docenten en instructeurs direct gekoppeld aan de praktijk. De inhoud van elke les stemmen we samen met u af op de praktijk, zodat het zo concreet mogelijk wordt voor uw medewerker. Daarbij gebruiken we ook een digitale leeromgeving.

Uw normale bedrijfsvoering kan zo goed mogelijk doorgaan doordat we samen met u het traject plannen. De slagingskans van deelnemers is zeer groot dankzij onze individuele begeleiding.

Dankzij ons moderne wagenpark en eventuele hulp van gerenommeerde collega’s in het land kunnen wij het praktijkgedeelte helemaal afstemmen op uw wensen. Onze ervaren docenten en instructeurs maken hierbij graag gebruik van uw deskundigheid.

Er zijn vele mogelijkheden voor praktijkonderwijs waar u uit kunt kiezen. U kunt bij ons aangeven welke belangrijk zijn voor uw bedrijf en kunnen bijdragen aan het vakmanschap dat u wenst. Maatwerk is in veel gevallen mogelijk, zeker bij grotere groepen.

Rijbewijs

Heeft u gekozen voor de basisopleiding, dan heeft uw medewerker na afloop het rijbewijs C en de vakbekwaamheid Code 95 behaald. Daarmee mag hij het beroep van vrachtwagenchauffeur uitoefenen.

Diploma

Heeft u gekozen voor de mbo-opleiding, dan heeft uw medewerker na afloop naast het rijbewijs C en de vakbekwaamheid Code 95 ook het officiële mbo-diploma Chauffeur goederenvervoer niveau 2 behaald. Hiermee beschikt hij niet alleen over de noodzakelijke bekwaamheid, maar ook over het vakmanschap waar u naar op zoek bent.

Nascholing

Voor een chauffeur goederenvervoer is nascholing wettelijk verplicht. Er bestaan talloze na- en bijscholingscursussen, bijvoorbeeld op het gebied van Veiligheid, ARBO, BHV en Rijvaardigheid. Agere helpt u hiermee verder. Wij hebben alle opleidingen in huis, waarbij we de behoefte van uw organisatie en uw individuele chauffeurs als uitgangspunt nemen.
Neem voor een afgestemd advies contact met ons op of bekijk voor meer informatie de pagina Nascholing (Code 95).

Kosten

Een vrachtwagenchauffeur opleiden kost geld. Daarom is het goed om te weten dat wij in staat zijn uw kosten zo laag mogelijk te houden, welke opleiding uit ons aanbod u ook kiest. Dat komt omdat wij op de hoogte zijn van relevante subsidies en wettelijke regelingen. Afhankelijk van uw wensen en situatie zorgen wij samen met u voor een optimale invulling. 

Aanbod

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij staan u graag te woord! Bekijk hier het volledige opleidingsaanbod van Agere voor Vrachtwagenchauffeurs.

  Agere boek
 

Factsheet Vrachtwagenchauffeur

Klik op onderstaande button voor de factsheet Vrachtwagenchauffeur in pdf-formaat.

Download het bestand

Contact

(0546) 80 97 77
info@agere.nl

De route naar vakmanschap.

Powered by Verkeerscollege Twente ROC van twente